Til 4 personer:
Ingredienser:
Brødskiver,
3-4 fed hvidløg.
Tomater hvor kernerne er fjernet.
En god Olvenolie
Pepperoncino pulver.
Friske basilikum blade, let iturevet.

Til 4 personer:
Ingredienser:
Brødskiver af et aflangt brød.
6 knolde mozzarella
4 sardiner, afsaltede og diliscate.
50 gr. smør
salt og peber

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

Bruscetta

På friske, solmodne tomater fjernes kernerne, og de skæres i terninger på ca. 2 centimeters størrelse. Skær en skive franskbrød pr. person, og rist brødet enten i ovn eller på elristeren eller en hed pande til de er smukt brunristede overalt.
Et fed hvidløg skæres over på tværs, og enden af hvidløgsfeddet gnides på begge sider af det ristede brød. Straks herefter pensles med rund hånd Olio Extra Vergine di Oliva på begge sider af brødet. Imedens varmes tomatterningerne på en pande med Olio Extra Vergine di Oliva: Når olien er tilpas varm kommes tomat-terningerne på panden og varmes let igennem. Tages fra varmes før skindet krøller. Foretrækkes dét, kan man også bruge tomatstykkerne friske. Drysses evt. med Pepperoncino – kun ganske lidt, så det lige smækker på tungen…
De lune tomatterninger arrangeres på brødet, og det hele drysses med frisk basilico/basilikum.
Udtales “brusketta”, og nydes med rigelig italiensk hvidvin, mens man i tankerne befinder sig på en italiensk solbeskinnet terrasse under vinstokkens skyggende blade.
Eller man er der bare!

Crostini alla romana

Skær mozzarellaen i ret tykke skiver og drys med salt og peber.
Skær brødet i skiver. Sæt brødskiver og mozarellaskiverne på 4 spyd. Start og slut med brødet.

Sæt spyddene i en 250°C varm ovn til osten begynder at smelte og brødet er sprødristet. I mellemtiden moses sardinerne sammen med smørret på en lille pande ved svag varme.Når spyddene er færdige lægges de på en varm tallerken, vædes straks med sardinsaucen og serveres.Tilberedningstid: ca. 30 min.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.